Op donderdag 20 april vond de VVV-Venlo TOP-ontmoeting plaats in het Covebo stadion de Koel. Tijdens deze ontmoeting stond het thema ‘Innovaties in de Agro & Food’ centraal. Onze Crossroads programmamanager AgroFood, Hans Corsten mocht de paneldiscussie aftrappen door te vertellen over het perspectief voor de sector. Dat deed hij naast andere inspirerende sprekers zoals Sigrid Helbig, CEO Brightlands Campus, Jella Theeuwen, co-founder en CEO Innerbuddies, Frank Hessing, CEO Hessing Supervers, Marc Pruijssers, directeur van HAS Green Academy Venlo en Merijn Luijkx, Business Development Manager Banking4Food Rabobank.

Sigrid Helbig, CEO van de Brightlands Campus Greenport Venlo, trapte de ontmoeting af en praatte ons bij over de laatste ontwikkelingen op de Brigthlands campus. De campus is een belangrijke kennisinstelling waar onderzoek, projecten en start-ups gestimuleerd worden. Een goed voorbeeld van een start-up was de volgende spreker; Jella Theeuwen. Zij is co-founder en CEO van het bedrijf Innerbuddies.  Innerbuddies legt de verbinding tussen ontlasting en voedingsadvies. Door inzicht te krijgen in jouw darmmicrobioom kan Innerbuddies een persoonlijk voedingsadvies geven met het doel om de bacteriën in jouw darmen in balans te brengen. Daarna sprak CEO Frank Hessing over zijn groenteverwerkingsbedrijf Hessing Supervers dat onlangs een vestiging opende in de Greenport Venlo. Als laatste vertelde Directeur Marc Pruijssers over de HAS Green Academy en hoe zij geloven in onderwijs in de praktijk, waarbij studenten kennismaken met bedrijven in de regio en daar expertise opdoen.

Paneldiscussie over opgaven in de sector

Daarna schoven twee van de vier sprekers; Sigrid Helbig en Frank Hessing aan bij een paneldiscussie, waar onze programmamanager AgroFood Hans Corsten en Business Development Manager Merijn Luijkx van de Rabobank ook aanschoven. Hans gaf een introductie over de uitdagingen in de AgroFood sector in Noord-Limburg en hoe er verwacht wordt dat de sector zich gaat ontwikkelen. Samenwerking bleek een belangrijk thema in meerdere opgaven. De panelleden gaven aan: zoek samenwerking in de klimaatopgaven en zoek samenwerking in de arbeidsmarkt door je als ondernemer aan te sluiten bij een van de onderwijsinstellingen in de regio zoals bijvoorbeeld HAS Green Academy. Want; alleen is het lastig, en misschien zelfs wel onmogelijk, om de opgaven aan te pakken.

Crossroads Limburg en AgroFood

Wil je meer weten over wat Crossroads bijdraagt aan de AgroFood sector? Klik dan hier om het Actieprogramma AgroFood van Crossroads en Keyport te lezen.