Het Land van de Makers is een netwerk van Noord-Limburgse bedrijven die samenwerken om de maakindustrie op de kaart te zetten. Dat doen ze onder andere door het creëren van een aantrekkelijk imago van de Noord-Limburgse maakindustrie.

Om het imago van de Maakindustrie in Noord-Limburg een boost te geven is het als eerste belangrijk dat de bedrijven in de sector elkaar kennen. Het is waardevol om een goede relatie te hebben en er moet sprake zijn van kennisuitwisseling. Opmerkelijk is dat veel maakbedrijven vaak wel weten welke bedrijven in Düsseldorf, Madrid of Hong Kong zitten, maar niet weten wat er bij de bedrijven in hun omgeving speelt. Daarom wordt de nadruk gelegd op elkaar leren kennen, weten waar iedereen mee bezig is en de lijntjes kort houden.

Human Capital en branding

Een voorbeeld van een project van Land van de Makers is dat de HR-directeuren van zeven bedrijven geregeld bij elkaar komen om de in- en outflow van mensen te bespreken. Een van de bedrijven had vier goede kandidaten gevonden voor een vacature. Er werd één persoon aangenomen en de andere bedrijven werden getipt dat er nog drie geschikte mensen zijn met de vraag of iemand nog op zoek is naar een nieuwe werknemer. Hierdoor hebben twee van de vier oorspronkelijke kandidaten een baan gevonden in de regio.

Dit voorbeeld sluit perfect aan op het thema Human Capital en Branding in het actieprogramma Maakindustrie van Crossroads. Het is namelijk ontzettend belangrijk om kennis en kunde in de regio te behouden. Benieuwd naar de andere thema’s in het actieprogramma? Bekijk hier het hele actieprogramma Maakindustrie.

Het land van de Makers: de kracht van het collectief
Het Land van de Makers heeft zich ontwikkeld tot een netwerk waarbinnen leden kennis en ervaringen uitwisselen binnen iedere laag van de organisatie. Zo leren, helpen en inspireren we elkaar op verschillende niveaus over uiteenlopende thema’s, zoals Lean Manufacturing, HR en circulair ondernemen. Samen staan we op scherp, bundelen we onze krachten en vormen we een magneet in de regio. Lees hier meer over Het Land van de Makers. Het land van de Makers is een initiatief van Rabobank, Canon Production Printing Netherlands B.V., Technovalley Limburg en Crossroads Limburg.