Bij Crossroads werken we aan een economisch gezonde regio Noord-Limburg en een mooie woon-werk omgeving voor onze inwoners, werknemers, studenten en toeristen. Crossroads is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs grote maatschappelijke thema’s en uitdagingen het beste samen kunnen aanpakken. Want het lukt niet altijd om die in het eigen koker op te lossen.

Daarom zorgt Crossroads ervoor dat die samenwerking tot stand komt. Dat doen we door..

  • …de talen te spreken van het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs…
  • …samen te werken aan actuele thema’s zoals innovatie op de arbeidsmarkt, duurzaamheid & circulariteit en vernieuwende technologieën…
  • …en door cross-overs te zoeken tussen die domeinen, thema’s en sectoren.

Iedere samenwerking begint namelijk bij een uitdaging, vraag of idee. Misschien zoek je alleen nog die ene connectie om succesvol te worden. Laat ons nou specialist zijn in het zoeken van die aansluiting bij regionale projecten, initiatieven of netwerken. Crossroads verbindt, versterkt en versnelt. Zo werken we samen aan de versterking van de Noord-Limburgse economie en de Gezondste Regio.

Proces routeplan 2024-2028: Werkt Crossroads aan de goede dingen en waar mogen we in de nieuwe periode focus op leggen?

Voor de periode 2024-2028 bepalen we samen met iedereen die dat wil de nieuwe koers van Crossroads Limburg. Met welke opgaves hebben we te maken? Welke thema’s spelen er? Wat wordt er van ons verwacht? En: wat kunnen wij als Crossroads concreet bijdragen?

Samenwerken

Omdat we ervan overtuigd zijn dat samenwerken de sleutel tot succes is, hebben we een open proces opgesteld en zijn we breed gaan ophalen! Iedereen die mee wou praten, kon dat doen door antwoord te geven op vijf vragen, of te reageren op andermans antwoorden.

Met jullie input zijn we op zoek gegaan naar overkoepelende thema’s, aandachtspunten en acties. Deze gaan we uiteindelijk verwerken in het routeplan. Daarnaast zullen er vast thema’s zijn die nog meer ‘geladen’ mogen worden. Als we in beeld hebben welke thema’s dat zijn, willen we met jullie verdiepende themasessies organiseren.

Dynamisch document: blijven bijschaven, aanscherpen en verdiepen

Doordat we gedurende vier jaar verdieping gaan zoeken, betekent het dat het routeplan altijd een momentopname is. Een momentopname van hoe we nu naar de wereld om ons heen kijken, ontwikkelingen waarvan we nu zeggen dat ze belangrijk zijn. Dat kan natuurlijk in de loop van komende vier jaar veranderen. Daarom zal het routeplan een dynamisch document worden, waarbij we gedurende de nieuwe periode blijven bijschaven, aanscherpen en verdiepen.

Wanneer het routeplan af is zal het op deze pagina te lezen zijn. Heeft u vragen? Stel deze dan door een mail te sturen naar [email protected].

Actieprogramma’s 2020-2023

De afgelopen jaren hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Bekijk de actieprogramma’s AgriFood en Maakindustrie hier:

Bekijk de actieprogramma’s hier:

Team Crossroads

Angely Waajen-Crins
Directeur

[email protected]

Tom Orval
Secretaris

[email protected]

Hans Corsten
Programmamanager Agrofood

[email protected]

Frits Cox
Programmamanager Fieldlabs en Innovatie en Maakindustrie

[email protected]

Harro Schroeder
Eventmanager

[email protected]

Minke van Horck
Communicatie

[email protected]

Nathaly Faasen
Secretaresse

[email protected]

Neem vrijblijvend contact met ons op!