Op 13 december vond de Kick-off plaats voor het project Crossroads meets Regio in je Rugzak bij Montair Environmental Solutions. Het was een succesvolle en drukke bijeenkomst waarbij bedrijven en scholen kennis maakten met elkaar.

Projectleider Paul van Lienen vertelde dat Regio in je Rugzak leerlingen ondersteunt bij het maken van hun keuze voor een vakgebied. Dat doen ze door onderzoek te doen naar het eigen DNA en door het opbouwen van een netwerk binnen het werkveld. Enerzijds kijken leerlingen naar: Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Dat DNA wordt gekoppeld aan kenmerken van regionale werkgevers. Zo lopen leerlingen mee bij bedrijven om erachter te komen of ze de zaken die ze leuk lijken ook daadwerkelijk leuk vinden. Terwijl ze dat doen, bouwen ze een netwerk op in het werkveld. Regio in je Rugzak faciliteert die verbinding. Middels Crossroads meets Regio in je Rugzak verbindt Crossroads ondernemers, onderwijs en overheid op de human capital opgave. Want voor regio Noord-Limburg is het van essentieel belang talent aan te trekken en te behouden. Logisch dus dat het project onderdeel is van de Regiodeal.

Samen invulling geven aan de Human Capital-agenda

De kick-off was de aftrap van die samenwerking in Noord-Limburg. Als onderdeel van de Regiodeal koppelt Crossroads haar netwerk van bedrijven en ondernemers uit de regio aan het initiatief Regio in je Rugzak.  Gastheer Tom van Asten, CEO van Montair Evironmental Solutions, heette de deelnemers welkom bij zijn bedrijf. Vervolgens gaf Rob van Oene een inleiding over de uitdagingen die werkgevers in zijn algemeenheid, maar zeker ook binnen de maakindustrie, ondervinden binnen het aantrekken van geschikt personeel. Ook Angely Waajen-Crins, directeur Crossroads Limburg en Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas benadrukten, dat het lastig is om de complexe uitdagingen als bedrijfsleven of als overheid alleen op te lossen. Het belang van de samenwerking in de Triple Helix organisatie en de samenwerking tussen Regio in je Rugzak en Crossroads werd onderschreven door de burgemeester. We kunnen het beste samen invulling geven aan de overstijgende Human Capital agenda.

Als officieel startmoment drukten Angely – directeur Crossroads, Paul van Lienen – projectleider Regio in je Rugzak en Ryan Palmen – burgemeester gemeente Horst aan de Maas samen op de rode knop, waarmee de website van Regio in je Rugzak werd gelanceerd. Benieuwd? Bekijk de website hier: https://regioinjerugzak.nl/