Tijdens de tweede Agro Food keten bijeenkomst brachten we een bezoek aan Teboza in Helden. Met veel enthousiasme vertelden directeur Rik Kursten en operations manager Konrad Cyba over het reilen en zeilen bij Teboza Aparagus. Teboza is een modern internationaal familiebedrijf, actief in de gehele asperge keten van plantproductie, aspergeteelt en levering aan de markt. 

De bijeenkomst werd afgetrapt met een rondleiding door het bedrijf. We begonnen een uur eerder zodat we de lopende productie nog konden bekijken. We keken mee hoe de asperges vanaf het veld binnenkomen, gewassen en gesorteerd worden, in sommige gevallen geschild en daarna verpakt worden. En dit allemaal in een kort tijdsbestek, want bij Teboza produceren ze een versproduct. Ze geloven in de vers-keten en werken hard zodat de asperges zo snel en vers mogelijk het pand weer verlaten.

Daarnaast kregen we een sneak-peak van de verbouwing. Want de logistieke hal is uitgebreid en het kantoor is verplaats en gegroeid. Rik geeft aan: “We vinden het belangrijk dat dit kantoor in verbinding staat met de mensen die op de werkvloer werken. We doen het samen en werken hard aan één doel. Daarom moeten de lijntjes ook kort zijn, zodat we snel kunnen schakelen en onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen.”

Vervolgens werd er enthousiast vertelt over de ontwikkeling van het bedrijf tot wat het nu is. Maar er werd ook stilgestaan bij de uitdagingen, zoals die er in de gehele keten zijn: duurzaamheid en CSRD-rapportage, digitalisering, robotisering en arbeid, productie in Spanje en regelgeving in de landbouw.

Uiteraard werd er afgesloten met heerlijke Teboza aspergesoep en broodjes!

Kortom een succesvolle 2e Agro Food Keten Bijeenkomst. Bedankt Teboza en alle enthousiaste deelnemers, namens initiatiefnemers: Crossroads Limburg, Supply Chain Valley, AgroLeeft en Brightlands Campus Greenport Venlo.

𝗗𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗔𝗴𝗿𝗼 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗸𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷𝗲𝗲𝗻𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁 𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝗴𝗲𝗽𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗽 𝟮𝟲 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿. Graag tot dan!