Op 17 juni 2024 organiseert Fontys Venlo een kick-off evenement voor het project ‘Naar een 360° arbeidsmarkt’ op hun campus aan de Tegelseweg 255 in Venlo.

Belang voor de regio

Dit initiatief is onderdeel van de Regio Deal Noord-Limburg en richt zich op het creëren van een grensoverschrijdende arbeidsmarkt, waarin vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten aan beide zijden van de grens. Vincent Pijnenburg, lector Cross-Border Business Development geeft aan dat dit project urgent is: ‘Zonder 360 graden perspectief is de kans een stuk groter dat hoogopgeleiden na de studie de regio verlaten. Met een 180 graden perspectief zijn de kansen aan de rand van het land ook kleiner. Een blik over de grens kan die achterstand wegnemen.’

Het programma start om 15:00 uur met een welkomstwoord door Elianne Demollin-Schneiders, gedeputeerde onderwijs en arbeidsmarkt van de Provincie Limburg. Vincent Pijnenburg, lector Cross-Border Business Development bij Fontys Venlo, zal als moderator de middag leiden.

Hoogtepunten van het evenement zijn een podiumgesprek over de 360° arbeidsmarkt met diverse experts, waaronder Fontys Venlo alumnus Alex Beinert (Scheuten Glas), Inge Bloemen (HR manager bij Pure Ingredients), Paul Sars (professor Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit), en Don Thijssen (rayonmanager arbeidsmarktregio’s Noord- en Midden Limburg bij UWV WERKbedrijf).

Daarnaast zal Jos Meessen van Meet the Youngsters een interactieve bijdrage leveren over het gebruik van Virtual Reality om de euregio te verkennen. Vincent Pijnenburg zal een vooruitblik op het project geven.

Het evenement wordt afgesloten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en daarna een toost.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.

Kom en ontdek hoe we samen een 360° arbeidsmarkt kunnen realiseren en bijdragen aan de brain stay in de regio. Tot dan!