Bron: Brightlands

Het creëren van een toekomstbestendige regio is een belangrijk speerpunt van Crossroads Limburg. Wij zijn dan ook erg verheugd dat gemeente Horst aan de Maas in samenwerking met Center Parcs en Het Wereld Natuur Fonds de Kids Climate Conference organiseren, hét duurzaamheidsevenement voor kinderen. Het thema van deze klimaattop voor kinderen is “een voedingsbodem voor een betere aarde” en vindt plaats van 20 tot en met 22 september in De Heere Peel in Horst aan de Maas.

Tijdens de kinderklimaattop buigen ruim 150 Nederlandse en Belgische kinderen zich over belangrijke duurzaamheidsvraagstukken. Wethouder vrijetijdseconomie Eric Beurskens: “In het mooie natuurgebied De Heere Peel bedenken de kinderen tijdens workshops creatieve oplossingen die bijdragen aan een betere wereld. Het gebied kan de kinderen inspireren tijdens de Kids Climate Conference. Daarbij ligt het De Heere Peel natuurlijk erg gunstig tussen de vakantieparken Limburgse Peel en Het Meerdal van Center Parcs.”

Kids Climate Conference 2019
De Kids Climate Conference begon zes jaar geleden als een klimaattop voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Het succesvolle initiatief groeide al snel uit tot het grootste duurzaamheidsevent voor kinderen. De komende editie staat in het teken van de rol die de aarde kan vervullen als voedingsbodem voor goede ideeën.  De kinderen buigen zich tijdens zeven workshops onder meer over thema’s als ‘Hoe voeden wij de wereld?’, ‘De energie van de zon’, ‘De bijdrage van een gezond bos aan een beter leefklimaat’ en ‘Van Limburgse bodem tot wereldmenu’. De ideeën worden na afloop van de Kids Climate Conference door de kinderen aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer in Nederland en aan de burgemeesters van de woonplaatsen van de kinderen.

De gemeente Horst aan de Maas is medeorganisator van de Kids Climate Conference. De gemeente heeft duurzaamheid al jaren hoog op de agenda staan en won dit jaar de European Green Leaf Award, een internationale duurzaamheidsprijs voor gemeenten ingesteld door het Europees Parlement. Zij kreeg deze prijs vanwege de grote rol die inwoners spelen tijdens initiatieven op het gebied van duurzaamheid. “We zijn er ontzettend trots op dat we een bijdrage leveren aan de organisatie Kids Climate Conference. We vinden het erg belangrijk dat kinderen kunnen meepraten over duurzaamheid en ik ben ervan overtuigd dat dit veel mooie en creatieve ideeën zal opleveren”, zegt Thijs Kuipers, wethouder duurzaamheid van de gemeente Horst aan de Maas.

Kinderen zijn de toekomst
Eén van de partners van de Kids Climate Conference is de Missing Chapter Foundation, een organisatie die een gelijkwaardige dialoog tussen verschillende generaties wil stimuleren. Deze stichting is door prinses Laurentien in 2009 op persoonlijke titel opgericht. “We horen het elke dag: kinderen zijn de toekomst. In welke wereld leven zij over 30 jaar en hoe is het dan met onze planeet gesteld? We willen de wereld goed overdragen aan de generaties die na ons komen. Dat kunnen we alleen bereiken door er samen de schouders onder te zetten. Daarom ben ik erg blij dat ruim 150 kinderen ook dit jaar tijdens de Kids Climate Conference hun stem laten horen en komen met oplossingen die kunnen bijdragen aan een betere wereld”, aldus Laurentien van Oranje, oprichter Missing Chapter Foundation.

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige wereld? Neem dan contact op met Crossroads Limburg. Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op www.kidsclimateconference.nl.