Op dinsdag 3 oktober is de Economic Development Board bijeengekomen bij Bejo Zaden in Kessel met als thema de AgroFood sector. Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de uitdagingen waar de sector voor staat en de kansen die er liggen. Ook kregen deelnemers een rondleiding door het bedrijf.

Dagvoorzitter, Angely Waajen-Crins – directeur Crossroads Limburg, opende de bijeenkomst. Ze onderstreepte het belang van samenwerken: “Gezien de economische ontwikkelingen in de regio is het belangrijk om er samen de schouders onder te zetten, niet alleen nu, maar ook op langere termijn.” Later vertelde Angely samen met René van Loon, directeur Regio Noord-Limburg over hoe er in de regio al samen wordt gewerkt middels de nieuwe Regiodeal.

Ontwikkeling van gecertificeerd traineeship

Na het openen van de bijeenkomst sprak Wil Strous, locatiemanager Bejo zaden over het bedrijf. Voor alle bedrijven is de huidige arbeidsmarkt een enorme uitdaging. Daar hebben ze bij Bejo zaden een oplossing voor bedacht: “Wij hebben een gecertificeerd traineeship ontwikkeld om goede medewerkers te werven en behouden.”  Aan het einde van de bijeenkomst nodigde Will de deelnemers uit om een rondje te lopen langs de verschillende infostands waar onderwerpen werden uitgelicht zoals onderzoek naar veredelingstechnieken, zaadproductie en behandeling, het veredelingsnetwerk Limburg en speedbreeding.

Al met al, weer een vruchtbare bijeenkomst!