Bron: Wij Limburg

Nunhems Nederland heeft de Limburg Export Award 2019 gewonnen. Het bedrijf uit het Midden- Limburgse Nunhem kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Stamicarbon in Sittard en Fancom in Panningen.

De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg, bij Dinnissen Procestechnologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar. Gedeputeerde Van den Akker toonde zich na afloop vol lof over de finalisten en zeker over de winnaar. “Nunhems is een bijzonder internationaal bedrijf dat niet alleen exporteert, maar ook kennis deelt. Een parel in de Limburgse economie.”

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de veertiende keer op rij uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar. De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van negen Limburgse bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering.

Winnaar
Nunhems Nederland, opgericht in 1916, is een groentezaadveredelaar voor de professionele telers en groenteketens. Het bedrijf is binnen moederonderneming BASF verantwoordelijk voor alle groentezaad- activiteiten. Nunhems exporteert naar meer dan 100 landen en heeft in 44 landen een eigen organisatie opgebouwd. De afgelopen zeven jaar verdubbelde de export, onder meer door sterke productontwikkeling en de investeringen van 20% van de jaarlijkse omzet in R&D.

De jury kenmerkt Nunhems als ‘een sterk internationaal bedrijf met een lange historie dat innovatieve groenteveredeling vertaalt naar concrete product/markt combinaties. Nunhems speelt actief in op consumentenbehoeftes en specifieke marktmogelijkheden in een continu proces van innovatie en samenwerking in de markt.’

Nunhems bewijst maar weer eens de kracht van het Limburgse bedrijfsleven. Iets waar wij als Crossroads Limburg enorm trots op zijn.