Op 28 februari van 09:00 tot 12:30 organiseert LIOF een inspirerende en verhelderende Masterclass over de Corporate Sustainability Reporting Directive. De Masterclass zal gegeven worden bij de Rabobank in Sittard.

Eind 2023 heeft LIOF met succes een eerste Masterclass in Venlo georganiseerd. Ruim 60 deelnemers hebben hier aan deelgenomen. Daarom hebben ze besloten deze Masterclass ook in de regio Zuid-Limburg te herhalen.

CSRD: wat is het?
Je hebt de term vast al eens voorbij horen komen. Maar wat is het nu eigenlijk? Wat moet je volgens deze Europese wetgeving inzichtelijk maken en welke informatie gaan je (grote) klanten komend jaar al aan je vragen?

Tijdens deze masterclass geef LIOF antwoord op deze vragen. Maar nog belangrijker, ze geven tips en ideeën hoe je ervoor kunt zorgen dat CSRD nu al in je voordeel gaat werken.

Twee ondernemers delen verder hun ervaringen met jou:

  • Moonen Packaging: hun doel is om eind 2026 dé koploper in duurzame verpakkingsoplossingen in Europa met een CO2 neutrale operatie en een gezonde omzetgroei en winstgevendheid te zijn. Op het gebied van CSRD hebben zij al behoorlijke stappen gezet (zie artikel op shiftLimburg).
  • Emma Safety Shoes zijn ook volop bezig met hun circulaire ambities ten aanzien van hun producten. Zij staan wat betreft CSRD nog aan het begin, maar delen graag hun ervaringen met jou.

Verdiepingssessies
Zowel in Noord-Limburg als ook in Zuid-Limburg zal LIOF in maart ook nog een aansluitende verdiepingssessie organiseren:

  • Noord-Limburg: op 21 maart | Rabobank Venlo | 09.00 – 12.30 uur. Als je je hier al voor hebt aangemeld eind 2023, dan hoef je dat niet nogmaals te doen
  • Zuid-Limburg: op 28 maart | Rabobank Sittard | 09.00 – 12.30 uur.

Tijdens deze sessies gaan we de diepte in en geven we handvaten waarmee jij in je eigen bedrijf zelfstandig of met ondersteuning van de partners van CSRD aan de slag kunnen. Dit alles in de vorm van een tailormade roadmap die je richting geeft voor de komende periode.

Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je nu hier aan om een plek te reserveren.