Bron: Limburg Leads

Limburg Leads, dat plaatsvindt op 16 en 17 september in MECC Maastricht, verwelkomt Cleverland als online partner. Cleverland, het grensoverschrijdende platform dat jongvolwassenen enthousiasmeert voor de aantrekkelijke studie- en werkmogelijkheden in de euregio rijn-maas-noord, organiseert tijdens Limburg Leads vier online ‘Round Table’ sessies en een speeddate. Niet alleen wordt hiermee de Euregionale samenwerking verder versterkt, maar ook wordt de verbinding tussen Noord –en Zuid Limburg en de Niederrhein op de Duitse kant bekrachtigd.

In de samenwerking met Limburg Leads biedt Cleverland vier online Round Table Sessies en speeddating om hoog opgeleide Duitse en Nederlandse werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen. Doelgroepen zijn HBO/ WO studenten, pas afgestudeerden, werknemers en bedrijven. Bedrijven en studenten kunnen zich inschrijven via deze registratielink.

Noord -en Zuid Limburg zijn kennisregio’s met als doel de grensoverschrijdende samenwerking te versterken, nieuwkomers aan te trekken, te behouden en te integreren in de Euregionale arbeidsmarkt. Limburg Leads is het Euregionale B2B evenement dat bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen bij elkaar brengt, zowel fysiek als online, met als doel elkaar te ontmoeten, kennis te vermenigvuldigen én goede zaken te doen.

Het nieuwe internetportaal biedt grensoverschrijdende informatie over studeren, werken en leven in de euregio maas-rijn-noord. Het wil met verschillende interactieve mogelijkheden studenten, pas afgestudeerden en werknemers verbinden met het bedrijfsleven in Nederlands Limburg en Nord Rhein Westfalen. Op die manier verkleint het platform het barrière-effect van de grens op studie, werk en leven. Limburg Leads, dat Talent als één van de vier hoofdthema’s heeft, ziet veel toekomst in het online platform.

De samenwerking tussen Cleverland en Limburg Leads wordt mede ondersteund door WSP Noord-Limburg, Service Grensoverschrijdende Arbeid (SGA) en het Interreg project Groei en ontwikkeling tot Grensoverschrijdende Agropole, de Duits-Nederlandse Business Club Maas Rhein en het lectoraat Cross-border Business Development aan de Fontys Venlo.

Beursmanager Jop Thissen zegt hierover: ‘Wij zien dat veel jongvolwassenen uit Nederlands Limburg interesse hebben in de mogelijkheid hun carrière in de grensregio’s te starten of voort te zetten, maar dat zij vaak de weg naar de juiste werkgevers of passende functies niet weten te vinden. Heel slim dat Cleverland daarop inspeelt met een innovatief online platform dat studenten, werkenden en het bedrijfsleven in de Euregio samenbrengt. Het online aanbod van Cleverland tijdens Limburg Leads is een hele mooie toevoeging aan ons programma, dat Euregionaal ondernemerschap en talent als belangrijke topics heeft’.

“Met het grensoverschrijdende matchmaking willen we een voorbeeld geven van hoe we in Europa beter kunnen samenwerken op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven, en hoe we het barrière-effect van de grens op studie, werk en leven van burgers kunnen verminderen”, aldus Vincent Pijnenburg, lector Cross-border Business Development Fontys Venlo en lid van het Cleverland projectteam over de algemene context van de samenwerking van Limburg Leads en Cleverland.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Limburg Leads, dat plaatsvindt op 16 en 17 september in MECC Maastricht, verwelkomt Cleverland als online partner. Meer informatie vindt u hier. […]

Reacties zijn gesloten.