Bron: De Limburger

Het publiek heeft gesproken. De acht finalisten voor de verkiezing van Ondernemer van het Jaar zijn bekend. Nu is de vakjury aan zet. Het Noord-Limburgse bedrijf Kipster is een van de acht finalisten.

Acht Limburgse ondernemers zijn doorgedrongen tot de finale van de tweede editie van de verkiezing van Ondernemer van het Jaar. Zij zijn via een online publieksstemming, waarbij zo’n 10.000 stemmen zijn uitgebracht, verkozen tot de finalisten.

De uitgekozen ondernemers zullen worden beoordeeld door een vakjury. Deze beoordeelt de ondernemingen op diverse criteria, waaronder het thema duurzaamheid, dat dit jaar extra zwaar meeweegt in de beoordeling. Cruciaal daarbij is in welke mate de ondernemers zich met hun bedrijf het afgelopen jaar hebben weten te onderscheiden van andere bedrijven op dit vlak. Maar er wordt ook gekeken hoe groot de impact van het bedrijf is geweest op Limburg.

Over Kipster
Kipster lanceerde in 2017 het eerste klimaatneutrale ei ter wereld. De kippen krijgen uitsluitend reststromen uit de voedingsindustrie op hun bordje en de juffers worden zo dier-, milieu- en mensvriendelijk als mogelijk gehouden. De eerste boerderij die in Oirlo staat krijgt twee ‘collega- Kipsters’, stallen die momenteel elders in het land worden gebouwd. Het bedrijf in Venlo staat op het punt internationaal door te breken met overeenkomsten in België en de VS, terwijl in andere landen diverse gesprekken worden afgerond.

Een groeiend bedrijf en een voorbeeld voor anderen. Crossroads Limburg is trots een dergelijk bedrijf in de regio te hebben.