Bron: Ondernemend Venlo

Sinds vrijdag 9 augustus is het ook vanaf Venlo mogelijk: Amberen, ofwel het gebruik maken van de elektrische deelauto’s van Amber. In samenwerking met het Van der Valk hotel werd op de locatie in Venlo de eerste Noord-Limburgse hub geopend. Hiermee is het voor zowel zakelijke als privégebruikers mogelijk om te reizen met een elektrische deelauto. Wij zijn blij met de komst van dit duurzame initiatief in onze regio.

De komst van deze elektrische deelauto’s van Amber brengen op het gebied van duurzaamheid een hoop voordelen met zich mee. Elektrische auto’s produceren geen CO2, ze worden opgeladen met groene stroom en het grootste deel van het interieur bestaat uit gerecyclde materialen. Bovendien is één elektrische deelauto, genoeg voor 10 personenauto’s. De meeste auto’s staan tenslotte 95% van de dag stil. Dat is onnodig, als je het Amber vraagt.

Niet alleen voor gebruikers in de regio Venlo is dit initiatief gunstig. Door de strategische ligging van Venlo, kunnen gebruikers vanuit de randstad in één keer doorrijden naar bijvoorbeeld Dortmund of Keulen en vice versa. Het enige wat je hoeft te doen is een opgeladen auto ophalen bij Van der Valk Venlo. Een flexibel en duurzaam concept!

Als het aan Amber ligt is deze hub pas het begin van het elektrisch deelrijden in Limburg. De ontwikkelingen hieromtrent zijn namelijk in volle gang. Dit sluit ook mooi aan bij de duurzaamheidsambities van Ondernemend Venlo. Begin dit jaar pitchten zij namelijk al bij Open Brains hun vraagstuk over hoe zij de bedrijventerreinen in de regio kunnen verduurzamen. Met de komst van Amber is hiermee een stap in de goede richting gezet. Een mooie innovatie in de regio.

Benieuwd naar Amber? Neem eens kijkje op hun website of kom langs op 13 september bij Open Brains waar we verder zullen brainstormen over elektrisch deelrijden in Limburg.