Dinsdag 2 juni 15.00 uur: 20 mooie bedrijven, 40 studenten en 80 speeddates. De eerste Online Stagemarkt, georganiseerd door Meet the Youngsters, was een succes. De tweede staat gepland op 16 juni aanstaande in de regio Noord Limburg! En ook hier weer: “toffe stages bij gave bedrijven.”

Sif was een van de deelnemers van de Online Stagemarkt op 2 juni. Onlangs werd bekend dat het Roermondse bedrijf gaat meebouwen aan ’s werelds grootse offshore- windpark van op zee van Vattenfall. Als fabrikant van stalen funderingspalen levert Sif alle 140 zogeheten XL-monopiles. De grootste opdracht in zijn geschiedenis.

“Sif liep tijdens de speeddate met een camera door de productielocatie in Roermond. Heel indrukwekkend. Kregen de studenten meteen een kijkje achter de schermen.” Trainer en development officer bij Sif Group Nanda Lavalette vindt de Online Stagemarkt een superinitiatief. “Als het past, doen we een volgende keer graag weer mee.”

“En dat horen we graag“, zegt Keyportprogrammamanager Ton Hagelstein: ‘”Want naast het vinden van stageplekken – waar een groot tekort aan is willen we met de Online Stagemarkt ook laten zien welke prachtige bedrijven onze regio heeft. Hier zit een heel divers, sterk en toonaangevend MKB met uitstekende carrièrekansen. Dat maken we zichtbaar. Voor het behoud van jong talent!’

De onderlinge kruisbestuiving
Dat bedrijven ook geïnspireerd raken door studenten bleek wel tijdens de speeddate op 2 juni.   “Studenten vertellen over wat ze eerder gedaan hebben en waar ze precies naar op zoek zijn. En dat bracht bedrijven weer op het idee om intern werk te maken van die innovatievraag waar ze in de praktijk maar niet aan toe komen.”

Online Stagemarkt Noord Limburg
Deze vindt plaats op 16 juni van 15.00 tot 17.30 uur.
Kijk voor meer info op de website.