Diverse Noord-Limburgse bedrijven die opereren binnen de maakindustrie, treden voor het eerst gezamenlijk naar buiten onder de vlag van het ‘Land van de Makers’. De presentatie van deze nieuwe, overkoepelende naam vond plaats op dinsdag 21 januari tijdens de derde editie van het symposium ‘Slimmer Produceren’, het kennis- en netwerkevent van en voor de Limburgse maakindustrie.

Meer bekendheid voor Noord-Limburgse maakindustrie
Al sinds jaar en dag is de Noord-Limburgse maakindustrie volop in beweging. De sector is immers ook de grootste industrie van Noord-Limburg. De maakindustrie is echter een stuk minder bekend in de regio dan bijvoorbeeld de Noord-Limburgse agrofood sector. Om de maakindustrie meer zichtbaar te maken in de regio en daarbuiten, verenigen bedrijven die werkzaam zijn in de maakindustrie zich vanaf nu onder één gezamenlijke noemer: het Land van de Makers. Dit gebeurt op initiatief van Crossroads Limburg, Rabobank Venlo e.o., Canon Production Printing Netherlands B.V. en Technovalley Limburg.

Creëren om klaar te zijn voor de toekomst
Het Land van de Makers gelooft in de kracht van creatie door ideeën letterlijk vorm te geven. Hiermee draagt de Noord-Limburgse maakindustrie bij aan een vooruitstrevend, collectief bewustzijn. Een bewustzijn dat nadenkt over de toekomst van de regio. Hoe kunnen ondernemers beter ondernemen? Hoe kan de productie efficiënter of verantwoorder worden gemaakt? Hoe kunnen inwoners beter wonen, eten en drinken? Hoe kan het leven van inwoners makkelijker, gezonder en duurzamer gemaakt worden? Hoe zorgen we dat we samen klaar zijn voor de toekomst? Vragen waar de Noord-Limburgse maakindustrie al sinds jaar en dag antwoord op geeft.

Van ondergronds tot outer space
Het werk van de makers is terug te vinden in leidingen en kabels diep onder de grond. Het werk van de makers zit ook hoog in de lucht. Zelfs zwevend, buiten de dampkring. Het werk van de makers zit in de muren van een huis, in de zonnepanelen op het dak en in de auto of fiets. Overal is het werk van de Noord-Limburgse makers aanwezig. Als initiatiefnemer van Land van de Makers laat Crossroads Limburg graag zien wat de maakindustrie allemaal in huis heeft. Voel je welkom in Noord-Limburg. Welkom in het Land van de Makers.