Op 12 oktober opent de nieuwe innovatiehub Supply Chain Valley in Sevenum. Verschillende bedrijven hebben de krachten gebundeld om samen Supply Chain Valley te creëren, waaronder vidaXL, Moonen Packaging, Seacon Logistics, Arvato Supply Chain Solutions en Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI).

Supply Chain Valley

Supply Chain Valley is een samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijven en academische wereld met voordelen voor het milieu, de samenleving en de economie in het algemeen. De gezamenlijk missie is dan ook: “Wij, organisaties, werken samen aan gezamenlijke projecten om tastbare resultaten te behalen op het gebied van duurzaamheid, end-to-end digital supply chain, deeleconomie, personeel van de toekomst en magazijn van de toekomst

Het idee over Supply Chain Valley werd gelanceerd door vidaXL, waarna BISCI aansloot om het uit te werken tot een samenwerkingsverband. De samenwerking werd afgelopen augustus bekroond door de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’ tussen de bedrijven. De SCV is gelegen in Sevenum en versterkt de regio Noord-Limburg als supply chain en logistieke hub voor Noord-Europa. Daarnaast wordt het ondersteund via BISCI door eersteklas onderzoek en begeleiding van de Universiteit Maastricht, TNO, Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool.

Werkgelegenheid en stageplekken

De doelstelling van de SCV is het leveren van ecologische, sociale en economische voordelen voor de leden en hun belanghebbenden, door middel van gezamenlijke projecten die de bedrijfsproblemen van vandaag oplossen met oplossingen die geschikt zijn voor morgen en ervoor zorgen dat bedrijven sterk blijven in de toekomst. Daarnaast wil de SCV bijdragen aan de werkgelegenheid en stageplekken voor studenten want “Innovatie, leren en ontwikkeling zijn de belangrijkste motoren van duurzame groei voor mensen, bedrijven en gemeenschappen. Samenwerking tussen sterke partners versnelt de ontwikkeling op deze gebieden en stelt ons in staat om relevant te blijven en leidend te worden in de toekomst.”, aldus Erik van der Hooft, Supply Chain Manager van vidaXL.

Supply Chain Valley en Crossroads

Crossroads Limburg heeft reeds samen met ondernemers, ondernemersplatformen en het onderwijs de regioprogramma’s voor de Maakindustrie en Agrofood ontwikkelt. Met Supply Chain Valley wordt ook de stap gemaakt naar het regioprogramma voor de Logistiek en daar zijn we ontzettend trots op. We kijken uit naar een fijne samenwerking om de Gezondste Regio te worden!