Ik ben Martine van der Meijden en op de foto naast mij zit Lucien Bongers, programma manager Maakindustrie van Crossroads Limburg. In juli ben ik entousiast begonnen aan mijn job als marketing communicatie medewerker bij Crossroads Limburg, maar toch heb ik besloten een andere weg in de slaan. Lees hier meer over mijn keuze en waarom het maken van keuzes belangrijk is.

Mijn taak als marketing communicatie mederwerker bij Crossroads: alles wat Crossroads doet, delen met de wijde wereld.

Dat is belangrijk, want als faciliterende en belangeloze Triple Helix organisatie wil je juist dat mensen weten wat je doet, wat je voor ze kan betekenen en dat je vindbaar bent. Crossroads is een vraag- en thema-gestuurde organisatie die zich inzet voor een economisch sterker Noord-Limburg door de verbindingen tussen onderwijs, ondernemers en overheid te leggen. Dan is vindbaarheid en goede communicatie cruciaal, want zonder vraag, geen antwoord.

Tijdens mijn maanden bij Crossroads is mijn netwerk en eigen vindbaarheid óók enorm uitgebreid. Met mijn achtergrond in concept- en merkontwikkeling ben ik in juni ook mijn eigen onderneming gestart, MEIJ. Conceptontwikkeling en advies. Doordat ik met meerdere mensen in contact ben gekomen, hebben zich voor mij ook deuren geopend en zijn er nieuwe kansen op mijn pad gekomen.

Eén van de kansen die op mijn pad gekomen zijn, is een functie als Junior Docent bij HAS Hogeschool in Venlo. Een positie waar ik mijn eigen kennis op het gebied van concept- en merkontwikkeling verder kan ontwikkelen en het door kan geven, de plek waar het voor mij in 2015 allemaal begon toen ik daar zelf nog in de lesbanken zat én een plek waar ik jonge studenten kan begeleiden naar hun eigen toekomst.

 

Dan de uitdaging: keuzes durven maken.

 

Het keuzes durven maken is niet makkelijk, maar het is onontkomelijk en soms moet je voor een dilemma staan wil je genoodzaakt worden om te kijken naar wat jij zelf echt wilt en wat je hart tegen je zegt.

Tegen mij zei het dat ik deze kans moet pakken. En dus doe ik dat, en ga ik Crossroads verlaten.

 

Waarom ik dat hier deel? Omdat het maken van keuzes hoort bij het bouwen van je eigen toekomst, en ik je wil inspireren aan je eigen toekomst te denken. Een samenleving die bestaat uit mensen die doen waar ze gelukkig van worden, is per defenitie het welzijnsniveau hoog. En dat is toch een doel van Crossroads.

 

Ik wil hier nog Lucien Bongers, Antoine Wintels, Tom Orval, Martijn Stas, Anne-Marie Rolink-Slotboom en Hans Corsten bedanken voor hun support, kennis en inspiratie die ze me hebben gegeven. Een team van gemotiveerde mensen met hart voor de regio!