Herman van Rompuy voorziet een disruptie met de ingang van Brexit en spreekt hierover tijdens de masterclass.

Na een aantal bewogen jaren kunnen we er binnenkort niet meer omheen; op 29 maart a.s. stapt het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie. Welke gevolgen heeft dit voor ons als ondernemers? En hoe kunnen we hier het best mee omgaan? Deze vragen staan centraal op 28 februari tijdens de Masterclass Brexit georganiseerd door Economic Development Board en Ondernemend Venlo.

“Over 30 dagen barst de bom” – aldus keynotespreker Herman van Rompuy. Vanuit zijn ongeëvenaarde ervaring met onderhandelingen van Europees niveau zal hij zijn visie op deze ‘absurde situatie’ met ons delen. Hij verwacht zowel op politiek als op economisch vlak een disruptie. Met alle gevolgen van dien. De risico’s, gevolgen en angsten die dit met zich meebrengt moeten we echter niet uit de weg gaan, maar omzetten in kansen, aldus van Rompuy. Vanuit zijn expertise en opinie praat hij ondernemers hierover bij.

Voortbordurend op de woorden van Europees staatsman Herman van Rompuy, zullen Erik de Bie en Marijn Bodelier van topadvocatenkantoor Greenberg Traurig de ondernemers tot op micro-niveau meenemen in de vraag: wat betekent dit voor mij als ondernemer? Voor De Bie en Bodelier is bedrijven voorbereiden op de komst van Brexit een van de hoofdaandachtspunten van de laatste tijd. Tijdens Masterclass Brexit zullen ze dan ook stilstaan bij de toepassing van de (EU) regelgeving op het gebied van o.a. internationaal handelen, douane, BTW, export control en sancties.