De huidige situatie roept bij ondernemers veel vragen op, zowel organisatorisch als financieel. Veel van u hebben nu wel andere zorgen aan uw hoofd dan subsidies. Maar toch gebeurt er door de omstandigheden momenteel veel op financieel en subsidiegebied. TRIAS heeft voor u de belangrijkste informatie op een rijtje gezet in een Q&A betreft de impact van Corona op de subsidie wereld. Zie hiervoor de website. Daarnaast bieden zij u graag specifieke informatie voor uw bedrijf als u vragen heeft over lopende trajecten, of juist naar aanvullende financieringsmogelijkheden voor uw organisatie wilt kijken. TRIAS denkt graag met u mee.

Managen van de impact op lopende subsidietrajecten
Indien u momenteel betrokken bent bij lopende subsidietrajecten kan het uiteraard zo zijn dat door de corona crisis de planning en/ of begroting anders uitvalt.  Dit roept vragen op. Hoe kunt u het project zo goed mogelijk draaiende houden? Of wellicht heeft dat momenteel helemaal geen prioriteit binnen uw organisatie? En komt u dan niet in de knel met de verplichtingen die u heeft naar de subsidiegever? Denk hierbij aan projectperiodes die niet gehaald worden door ziekte, de administratie die niet volledig op orde is door andere prioriteiten of liquiditeit die ontbreekt voor de inkoop van materialen voor de ontwikkeling van uw innovatie.
Het goede nieuws is: subsidiegevers hebben uiteraard begrip voor deze situatie. Veel subsidieverstrekkers passen hun voorwaarden aan en zijn ruimdenkend in het vinden van oplossingen.

TRIAS helpt u graag bij het vinden van een oplossing voor uw specifieke vraag!
Heeft u behoefte aan neutraal en vrijblijvend advies? Hiervoor biedt TRIAS kosteloze conference call sessies aan. Zij kijken dan met uw mee naar de specifieke regeling, de looptijd en begroting van uw traject. Ze kunnen u direct van advies voorzien betreft aankondigde maatregelen voor deze subsidie, denk aan voorschotmogelijkheden of verruiming van looptijd. Ook kunnen ze u doorverwijzen naar de relevante contactpersoon bij de subsidieverstrekker en handvaten meegeven hoe uw wijzigingsverzoek in te kleden.

Of juist nu kijken naar nieuwe subsidiekansen?
Waar sommige organisaties op dit moment volledig in beslag genomen worden door de korte-termijn prioriteiten, hebben andere organisaties juist nu tijd om aandacht te besteden aan innovatie en de ontwikkeling van personeel. Wellicht is hiervoor juist nu capaciteitsruimte bij uw personeel, en kan subsidie of andere risicofinanciering daarbij een middel zijn om dit financieel rond te krijgen. Bovendien zou je een aanvraag nu voor kunnen bereiden en als startdatum van het project vaak een latere datum kunnen nemen als dat gewenst is. Zo benut je deze tijd om je voor te bereiden op betere tijden! Denkt u ook na om juist in deze tijd in te zetten op:

  • Investeren in duurzame maatregelen of onderhoud omdat uw productieproces stil ligt?
  • Inzetten op innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten?
  • Ontwikkeling van uw personeel?

Er zijn weer diverse subsidiekansen op komst die u hierbij kunnen helpen. Graag geeft TRIAS een specifiek advies, afgestemd op de behoefte en situatie van uw bedrijf.

Behoefte aan een kosteloze vrijblijvende 1-op-1 adviessessie? Neem vooral contact met TRIAS op via 077-3560100 of [email protected]. Zij plannen dan in afstemming met u een moment voor een conference call!