Antoine Wintels nieuwe voorzitter Crossroads Limburg

Nieuwe voorzitter gaat zich inzetten voor een sterke regionale samenwerking

Per 1 januari wordt Antoine Wintels aangesteld als de nieuwe voorzitter van Crossroads Limburg. Hij volgt daarmee ad interim voorzitter Stephan Satijn op. De nieuwe voorzitter heeft de opdracht om de regionale Triple Helix samenwerking verder te versterken. Crossroads Limburg is de afgelopen drie jaar ontwikkeld tot hét regionale orgaan waarin de belangrijkste economische sectoren binnen het bedrijfsleven in Noord Limburg, alsmede onderwijsinstellingen en overheden zijn vertegenwoordigd.

Ervaren bestuurder in Triple Helix verband
Met Antoine Wintels haalt Crossroads Limburg een ervaren bestuurder binnen. Hij was onder andere jaren lang bestuurder bij de Kamer van Koophandel Noord- en Midden-Limburg en bestuurder bij SNS Bank. Sinds 2010 is hij bestuurder van het Summa Collega in Eindhoven waar hij eind deze maand afscheid neemt. Daarnaast vervult hij diverse bestuurders- en adviesrollen waaronder bij Brainport Eindhoven en Rabobank Horst-Venray. Wintels toont daarmee aan over een brede bestuurlijke ervaring te beschikken en een sterke binding te hebben met de regio Noord-Limburg.

Antoine Wintels kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: ‘ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan als voorzitter van Crossroads Limburg. De komende jaren wil ik mij met alle partijen inzetten voor een positieve en duurzame economische ontwikkeling voor alle economische sectoren in Noord-Limburg. Ik verwacht dat mijn netwerk in de regio, maar ook in Eindhoven, hierin zeker goed van pas gaan komen!’

Over Crossroads Limburg
Crossroads Limburg (voorheen Economic Development Board) is opgericht om voor Noord-Limburg een gezamenlijke regionale economische agenda te ontwikkelen om nationaal en internationaal meer impact te kunnen maken en daarmee de regio toekomstbestendig te maken.