Bron: Dutch Food Week

Dutch Food Week vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 17 oktober 2020. Dat heeft de nieuwe voorzitter Dirk Duijzer, boegbeeld van de Topsector Agri&Food, bekendgemaakt. Dutch Food Week trapte af met een virtuele bijeenkomst voor honderden participanten die de afgelopen vijf jaren betrokken waren bij Dutch Food Week.

Dutch Food Week 2020: 10 – 17 oktober 

Consumenten zijn in groeiende mate nieuwsgierig naar de herkomst en toekomst van ons voedsel en zoeken met name in hun directe omgeving naar informatie. Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 10 t/m 17 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.

Dit jaar is het thema van Dutch Food Week: Wat eten we? 

Dagelijks wordt iedereen meerdere malen geconfronteerd met eten, maar wat eten we nou eigenlijk precies? Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe komt het van het land op ons bord? En hoe voedzaam is ons dagelijkse kost? Met de open vraag ‘Wat eten we?’ nodigen we iedereen uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. In elke klas, bij elk bedrijf en aan iedere keukentafel.

Dat gesprek hoeft niet alleen te gaan over gerecht dat we eten, maar ook over complexere thema’s zoals de footprint van onze maaltijd en het productieproces. De drijvende krachten achter onze internationaal zeer succesvolle food-sector vullen daarom het programma. Leer zelf van boer of kok, wetenschapper of docent, beleidsmaker of voedselinnovator wat u dagelijks precies op uw bord heeft en hoe we in Nederland de kwaliteit en innovatie van onze voedselketen hoog houden. Voor iedereen is er wat te beleven: van jong tot oud, van professional tot geïnteresseerde, van carnivoor tot vegan. Kom langs en ontdek: wat eet ik eigenlijk?

Eerdere edities
De eerste editie van Dutch Food Week in 2015 was een initiatief van de Topsector Agri&Food samen met AgriFood Capital, Brightlands Greenport Venlo, FoodValley NL en Greenport Westland-Holland. De editie van 2019 telde 135 evenementen georganiseerd door 425 betrokken organisaties op ruim 1000 locaties in Nederland.

Wilt u meer weten over de Dutch Food Week 2020? Bezoek de website.