Veel MKB-bedrijven proberen zich te onderscheiden door middel van innovatie. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de bedrijven investeert in innovatie. Dit doen ze door nieuwe producten, diensten of processen te ontwikkelen. Altijd op zoek naar verbetering en efficiëntieslagen. Wat veel ondernemers echter niet weten is dat ze juist voor deze innovatie ook subsidie kunnen ontvangen. Het kost immers tijd en geld! De Nederlandse overheid stimuleert daarom al 25 jaar ondernemers met de WBSO-regeling.

Wat is WBSO?
WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. De WBSO-regeling ondersteunt ondernemers die zich bezig houden met technische R&D. In 2019 maakte 20.045 Nederlandse bedrijven gebruikt van de WBSO-regeling, daarvan was 97% MKB. Met deze subsidieregeling kunnen bedrijven een voordeel behalen op hun loonbelasting of inkomstenbelasting. De gemiddelde toegekende afdrachtvermindering in 2019 bedroeg € 74.831.

In deze video over de WBSO-regeling wordt uitleg gegeven welke kosten en uitgaven er opgenomen worden in de subsidie.

Praktijkvoorbeeld
Telas B.V. uit Sevenum is een voorbeeld van een bedrijf welke gebruik maakt van de WBSO voor de ontwikkeling van haar innovatieve steunkousen. De huidige reguliere steunkousen zijn zeer moeilijk aan en uit te trekken. Een groot gedeelte van de steunkousgebruikers is dan ook aangewezen op verzorgers die hun hierbij helpen. Het doel van Telas is om een steunkous te ontwikkelen die op een zeer gemakkelijke manier, zonder externe hulp, is aan te trekken en uit te trekken.

Meer weten over de WBSO en de mogelijkheden?
Neem contact op met een van onze samenwerkingspartners Trias Subsidie.