Workshop Toekomstbestendig businessplan

Een wereld die steeds sneller verandert zorgt ervoor dat bedrijven meer moeten nadenken over de manier waarop zij hun omzet kunnen realiseren. Echter is het vaak ook zo dat in de waan van de dag weinig plek is voor reflectie, voor verandering en voor het beantwoorden van de vraag wat morgen brengt. Deze contradictie zorgt voor een gevoel van onbehagen; een gevoel van het missen van de boot.

In de workshop “Toekomstbestendig businessplan” gaan we aan de slag met dit gevoel van onbehagen door de rust en de tijd te nemen. We gaan op zoek naar aanknopingspunten in een snel veranderende omgeving en werpen een kritische blik op jouw businessmodel om te kijken of, waar en hoe je dit model eventueel zou kunnen aanpassen. We gunnen je een frisse blik op jouw eigen businessmodel en gaan samen aan de slag om waar mogelijk concrete veranderingen voor te stellen. Deze sessie is niet bedoeld als het zoveelste “inspirerende praatje” of “blik in de toekomst”, maar eerder een hands-on aanpak die gericht is om je te helpen nadenken over het veranderen van de status quo. Niet alleen door het zelf nadenken, maar ook door je bedrijf te laten bekijken door een frisse blik van (collega-ondernemers en) studenten.

Als je vaak nadenkt over de vraag “wat brengt morgen” en “hoe moeten we ons businessmodel vormgeven om klaar te zijn voor de dag van morgen en overmorgen”? Dan is dit dé workshop waar je deze eerste stap kunt zetten. Samen met studenten van Zuyd Hogeschool/Maastricht University laten we een frisse wind waaien door je businessmodel en hopen we je voldoende inspiratie en motivatie te bieden om de eerste stap naar innovatie en naar de toekomst te zetten.

Meer informatie

Datum

okt 03 2019

Tijd

16:00 - 19:00

Kosten

Gratis

Locatie

LWV Roermond
Categorie

Organisator

Limburgse Werkgevers Vereniging