Connected Learning – Afval recyclen is winst genereren
Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap?
Wij willen u graag inspireren met de vele mogelijkheden die écht iets bijdragen aan het milieu, en uw business model niet schaden. Mogelijk zit er voor u zelfs wel een verdienmodel in het duurzamer ondernemen!
Deze middag laten wij twee ondernemers aan het woord, die al veel stappen hebben gezet om hun organisatie duurzamer te maken. Hoe kwamen zij op dit idee? En hoe zijn ze aan de slag gegaan? En niet onbelangrijk, wat hebben deze ontwikkelingen de organisatie gekost/opgeleverd?
Daarnaast introduceren wij een Keyport project dat u kan helpen bij het zetten van de eerste stappen. Met dit project brengen wij uw afval- en energiestromen in kaart om u vervolgens in contact te brengen met ondernemers in de buurt, voor wie uw afval juist een grondstof is.
Het resultaat: afval is niet langer afval, en misschien kunt u met uw afval zelfs wel geld gaan verdienen…
Uiteindelijk kunnen we afval namelijk definiëren als een nog niet geïdentificeerde grondstof. Laten wij samen dus snel aan de slag gaan met dat definiëren…!
Locatie
WEPA Nederland B.V., Boutestraat 125, 6071 JR Swalmen
Programma
14:30 uur: Ontvangst met een drankje
14:45 uur: Presentatie van WEPA Nederland B.V.
15:30 uur: Presentatie van Rob Hermans van Zwamburg
16:00 uur: Presentatie van Renske Cox over het Keyport project InduSym
16.30 uur: Rondleiding door WEPA Nederland B.V.
17.00 uur: Netwerkborrel
WEPA Nederland B.V.
WEPA Professional, de tak binnen WEPA die zich richt op de zakelijke markt, ontwikkelt en produceert onderscheidende, duurzame, innovatieve en trendy merken voor in de toiletruimte. Daarnaast realiseren we unieke kringloopconcepten met verantwoorde grondstoffen. Alleen recyclen is niet genoeg, ‘upcyclen’ is het sleutelwoord, waarbij we afvalstromen inzetten om er nieuwe, duurzame producten van te maken met toegevoegde waarde. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde. In ons productieproces zetten we oud papier in als grondstof voor tissuepapier. Onze uitzonderlijke milieuprestaties zijn mede mogelijk dankzij de inzet van een hoog rendement stoomketel en eigen waterzuivering.
Zwamburg
Bij Zwamburg staat het duurzame belang voor het economische belang. Ze passen de Blauwe Economie toe door lokale reststromen te gebruiken voor de productie van oesterzwammen. Alle reststromen die na het kweekproces overblijven worden weer gerecycled, gecirculeerd of er worden andere producten van gemaakt. Zo ontstaan samenwerkingen waar meerdere reststromen weer tot een nieuw producten leiden.
Aanmelden
U dient zich per persoon aan te melden. Klik hier.
Let op! Er is slechts plaats voor 20 aanmeldingen, ben er dus op tijd bij.