Webinar Closed Loop Supply Chains

De Innovatie en Duurzaamheid Commissie van ELC Limburg organiseert op dinsdag 13 oktober een Webinar met als titel: ‘Closed Loop Supply Chains’.

Hoogleraar Closed Loop Supply Chains Harold Krikke van de Open Universiteit zal deze dag begeleiden en u alle ins- en outs geven over dit onderwerp. Daarnaast laten wij u zien hoe Rd4 én Smurfit Kappa een regionale closed loop hebben gerealiseerd gericht op de grondstof papier/karton die vrijkomt in Zuid-Limburg! Een praktijkvoorbeeld waarbij logistiek en circulaire hand in hand gaan! Dit wilt u niet missen!

Hergebruik en circulariteit van goederen, dat is waar Closed Loop Supply Chains om draaien.
Maatregelen om het milieu te beschermen zoals recycling van producten en grondstoffen worden top prioriteit! Milieuvervuiling is een groot neveneffect van de wereldwijde sterke welvaart en bevolkingsgroei, voor veel sectoren en zeker ook voor de logistiek. Het klimaatakkoord van Parijs gaat harde maatregelen treffen waar we allemaal te maken mee krijgen. Daarnaast is er binnen e-Commerce er steeds meer aandacht voor retourstromen en dit valt ook onder Closed Loop Supply Chains.

Programma:
16.00 uur: Opening door Victor Verboeket, voorzitter Innovatie en Duurzaamheid Commissie
16.05 uur: Theoretisch kader: Samenwerking in Supply Chains door Prof.Dr.Ir. Harold Krikke
16.25 uur: Praktisch kader: Samenwerking in de ketens van Smurfit Kappa en RD4, door Leon Graff, Managing Director Recycling Benelux Smurfit Kappa en Roger Wetzels, Manager Grondstoffen, Reinigingsdiensten RD4
16.55 uur: Vragen en discussie
17:10 uur: Slotwoord

Deelname is gratis. Meld u aan, liefst voor 12 oktober, via Michiel Kuijer, mkuijer@elc-limburg.nl

Datum

okt 13 2020

Tijd

16:00

Locatie

Online
Categorie

Organisator

ELC Limburg