Pressure Cooker: circulair ondernemen

Ontdek wat een circulair verdienmodel concreet voor jouw onderneming kan opleveren. Denk bijvoorbeeld aan herontwerp van producten, gesloten ketens en slimmer grondstofgebruik. Samen met CIRCO organiseert LIOF een digitale mini ‘pressure cooker’-workshop om jou als ondernemer kennis te laten maken met de economische potentie van circulair ondernemen. Wil je na deze digitale mini-workshop een concreet plan maken en aan de slag met circulair ondernemen? Neem dan kosteloos deel aan een driedaags CIRCO-track t.w.v. €2.000,-.

De huidige crisis doet een beroep op de creativiteit van ondernemers om met nieuwe verdienmodellen en services aan de slag te gaan. Soms moeten er acute maatregelen genomen worden om kosten te besparen. Bij veel bedrijven zijn er ‘verscholen business cases’ te ontdekken, echter zal met een andere bril gekeken moeten worden om deze te identificeren en te oogsten. Het toepassen van circulaire businessmodellen en nieuwe product- of service-ontwerpstrategieën helpt om meer uit minder te halen. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken, reviseren en ‘refurbishen’ van producten. Ook op de langere termijn zal het vruchten afwerpen om juist in deze tijd van crisis na te denken over de mogelijkheden van circulair ondernemen.

Economische potentie
Samen met CIRCO organiseren LIOF en de Rabobank een digitale mini ‘pressure cooker’-workshop om jou als ondernemer kennis te laten maken met de economische potentie van circulair ondernemen. Je ontdekt wat de circulaire economie concreet voor jouw bedrijf zou kunnen opleveren en hoe je je concurrentiekracht en maatschappelijke impact hiermee kan vergroten.

Klik hier om verhalen te lezen van ondernemers die je voorgingen!

Programma webinar

  • 10.00 uur : CIRCO Mini workshop
    In vijf stappen leer je momenten van verspilling om te draaien naar businesskansen en leer je circulaire product- ontwerpstrategieën en business modellen op een praktische wijze toe te passen
  • 11.00 uur : Presentatie | Hoe doen andere ondernemers dit?
    We bekijken de circulaire businesspropositie van een collega-ondernemer en staan uitgebreid stil bij de do’s and dont’s op het gebied van implementatie van een circulair verdienmodel
  • 11.20 uur: Afsluiting
  • 11.30 uur : Einde

Heb je na dit webinar de smaak te pakken en wil je aan de slag met circulair ondernemen? Dan kan je via ons kosteloos deelnemen aan een digitale CIRCO-track t.w.v. €2.000,-. Deze zal bestaan uit drie online workshops gegeven door een CIRCO-trainer, op 12 mei, 27 mei en 9 juni.

Aanmelden kan via de website van LIOF.

 

Datum

apr 17 2020

Tijd

10:00